VIP ဟင္းလ်ာ

ခ်စ္တဲ့ ပရိသတ္ႀကီးကို သူအႀကိဳက္ဆံုး ဟင္းလ်ာေတြကို ကိုယ္တိုင္ခ်က္ေကၽြးတဲ့ ပရိသတ္အတြက္ VIP ဟင္းလ်ာ...
ပရိသတ္ႀကီးက သူ႔အတြက္ VIP ပါလုိ႔ ေျပာ လာတဲ့ ေမာ္ဒယ္လ္သ႐ုပ္ေဆာင္ ထြန္းကိုကိုရဲ႕

"ဆိတ္သားမြေၾကာ္ႏွင့္ ကန္စြန္းပလိန္း"


ဆိတ္မြေၾကာ္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား (အသားမ်ားမ်ား)
- ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္ (ဂ်င္းကို ပါးပါးလွီးထာပါ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ)
- နႏြင္း၊ ဆား၊ အသားမႈန္႔၊ ဆီ၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္

ဆိတ္သားမြေၾကာ္ ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္
ဆိတ္သားကိုေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး နႏြင္း၊ ဆားနယ္ကာ ျပဳတ္ေပးရပါမယ္ ႏူးတဲ့အထိ။
ၾကက္သြန္ႏွင့္ ဂ်င္းကို ပါးပါးလွီးထားပါမယ္။
ဆီကို ပူေအာင္တည္ထားပါမယ္ ဆီပူလာၿပီဆိုရင္ ဆိတ္သားမြထားတာေလးေတြ အရင္အႂကြပ္ေၾကာ္ပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဂ်င္းကို ေၾကာ္ပါမယ္။ ေနာက္ဆံုး မွာ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ထည့္ ေၾကာ္ၿပီး ဆား၊ အသားမႈန္႔ႏွင့္ ငံျပာရည္ထည့္ကာ ၅ မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ၿပီးရင္ ရပါၿပီ။


ကန္စြန္းပလိန္း
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္းရြက္
- ခ႐ုဆီ၊ ဆား၊ အသားမႈန္႔၊ ဆီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ

ကန္စြန္းပလိန္း ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္
ပထမဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီအပူေပးၿပီး ကန္စြန္းရြက္ထည့္ေၾကာ္ပါမယ္။ ကန္စြန္းအ႐ိုးေလးေတြအရင္ေၾကာ္ၿပီး မက်က္တက်က္အေျခအေနမွ အရြက္ထည့္ကာ အသားမႈန္႔၊ ဆား၊ ခ႐ုဆီ ထည့္ေၾကာ္ၿပီးရင္ ရပါၿပီ။
ကၽြန္ေတာ္အႀကိဳက္ဆံုး ဟင္းေလးမို႔ ခ်စ္တဲ့ပရိသတ္ကို ခ်က္ေကၽြးခ်င္တာပါ။
အျမဲအိမ္မွာ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။