VIP ဟင္းလ်ာ

ဒီတစ္လေတာ့ Eating In Style က႑ေလးဟာ စာေရးဆရာမ ဆုျမတ္မြန္မြန္ နဲ႔ သမီးငယ္ေလး ေရႊမဏိရွိရာ မိတၳီလာၿမိဳ႕သို႔ ေျခဆန္႔ခဲ့ပါၿပီ…
ဆရာမ ဆုျမတ္မြန္မြန္က သူမရဲ႕ VIP ျဖစ္တဲ့ ေရႊမဏိ (သဲတုန္) မွာ ဘယ္လို အမူအက်င့္ေလးေတြရွိသလဲ…
သဲတုန္ က ဓာတ္ပုံ႐ုိက္တာ ဝါသနာပါတယ္
သူ နည္းနည္း သိတတ္စအရြယ္ထဲက ဓာတ္ပုံ႐ုိက္ေတာ့မယ္ဆို သူသိတယ္။ ရီျပဆို ရီျပတယ္။ ေနာက္နည္းနည္း အရြယ္ရလာေတာ့ တစ္ႏွစ္ေက်ာ္ေက်ာ္မွာေပ့ါ ဒီေခတ္မွာ သူသူ ကိုယ္ကိုယ္ေနာ္ ဓာတ္ပုံ႐ုိက္ၿပီး ကိုယ့္ပုံကိုယ္ ျပန္ၾကည့္ၾကတာေလေနာ္။ ဒါကို သူက ျမင္ရဖန္မ်ားလာတ့ဲအခါ ဓာတ္ပုံ႐ုိက္ၿပီးရင္ သူ႔ပုံကိုလဲသူက ၾကည့္ရမွ။ ျပ ျပ ဆိုတာမ်ဳိးေတြျဖစ္လာတယ္။ သူ႔ကို အမွတ္တရဓာတ္ပုံေလးေတြ မၾကာခဏ႐ုိက္ေပးျဖစ္ေနေတာ့ သူလည္းဒါကို ယဥ္ပါးလာတ့ဲ သေဘာေနမွာေပ့ါေနာ္။ မ႐ုိက္ခ်င္တာ ထြက္ေျပးတာ ဂ်ီက်တာမ်ဳိးေတြမ႐ွိဘဲ ကင္မရာခ်ိန္တာနဲ႔ သူက ျပဳံးမယ္၊ ရယ္မယ္၊ အိုက္တင္ေလးေတြ ထုတ္မယ္။ ဓာတ္ပုံ႐ုိက္ရင္ ပို႔စ္ေလးတစ္ခုေတာ့ ေပးရမယ္ဆိုတာ သူ သိေနသလို ျဖစ္ေနတာေပ့ါ။ ဓာတ္ပုံ႐ုိက္ရတာ သူ႔အတြက္ ကစားေနရသလို သူေပ်ာ္ေနတာ ျဖစ္ေနတယ္။ ၿပီးရင္ သူ႔ဓာတ္ပုံ သူျပန္ၾကည့္ၿပီးသေဘာေတြက်ေနေရာ။ 
ဆုျမတ္မြန္မြန္က သူ႔ VIP အတြက္ ဘယ္လို အာဟာရေတြျပင္ဆင္ေပးတယ္ဆိုတာ ၾကည့္ၾကည့္လုိက္ရေအာင္ေနာ္…
သမီးေလးက အစားသိပ္မေရြးပါဘူး။
အသားငါး အသီးအရြက္ ဥ အကုန္ အစုံ စားပါတယ္။
ဒါကလဲ သူ အသက္ ၆လျပည့္လို႔ ျဖည့္စြက္စာစေကြၽးထဲက အစုံစားတတ္ေအာင္ က်င့္ေပးခ့ဲတာပါ။
သူ႔ကို အာဟာရျပည့္ေအာင္ အစုံေကြၽးတ့ဲအထဲကမွ သူ႔ favourite ေလးေတြလဲ ႐ွိပါတယ္.. အဲဒါကေတာ့ သူက အာလူး အရမ္းႀကိဳက္တယ္.. ငုံးဥ နဲ႔ ငါး ကိုလဲ အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။
အရြက္ထဲမွာဆို ဟင္းႏုနယ္ရြက္ကိုလဲ သူ အရမ္းႀကိဳက္တယ္။
ဒ့ါေၾကာင့္ ဒီေန႔ဟင္းလ်ာေတြကေတာ့ သူ႔ အႀကိဳက္ေတြခ်ည္း ခ်က္ေပးထားတာပါ။
ပထမဆံုးက အာလူးထမင္း
အာလူးထမင္းက ခ်က္ရတာ အရမ္းလြယ္ပါတယ္..
ထမင္းခ်က္ဖို႔ ဆန္ကေတာ့ အားျဖည့္ဆန္ကို သုံးပါတယ္... အဲဒီဆန္ကို သူ႔ထမင္းေပါင္းအိုးေလးနဲ႔ ေထြးေထြးအိအိေလးခ်က္ၿပီး အာလူးကေတာ့ အတုံးေလးေတြတုံးပါတယ္။ ၿပီးရင္ ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ပါတယ္။ နႏြင္း အနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။ အဲဒါနဲ႔အတူ သစ္ၾကမ္းပိုးေခါက္၊ ေလးညႇင္းပြင့္ အနည္းငယ္ကိုပါ ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ အန႔ံအတြက္ပါ။ ေမႊးၿပီး စားခ်င္စရာျဖစ္ေအာင္ပါ။ အရမ္းအန႔ံျပင္းေအာင္ေတာ့ မထည့္ပါဘူး။ ၿပီးရင္ အာလူးကိုေၾကာ္ပါတယ္။ 
အာလူးလည္းက်က္ၿပီ ရၿပီဆိုရင္ အဲဒီထဲကို ထမင္းေရာထည့္၊ဆားအနည္းငယ္ထည့္ အားလုံးေပါင္းလိုက္ရင္ အရသာ႐ွိတ့ဲ အာလူးထမင္း ရပါၿပီ။
 
ငါးခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္
ငါးခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ ခ်က္ျပဳတ္တာလဲ လြယ္ပါတယ္။ ေစ်းကေန အ႐ုိးမပါတ့ဲ ငါးအသားလႊာခ်ည္းဝယ္ခ့ဲၿပီး အိမ္မွာ အ႐ုိးမပါေအာင္ထပ္စစ္၊ ငါးအသားလႊာေလးေတြခ်ည္း အတုံးေလးေတြ တုံးပါတယ္။ ၿပီးရင္ ဆား၊ ငါးအရသာမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ေကာ္မႈန္႔နဲ႔အတူ ၾကက္ဥတစ္လုံးေဖာက္ထည့္ၿပီး သမေအာင္နယ္ပါတယ္။ အရသာဝင္ေအာင္ ခဏႏွပ္ထားတုန္းမွာ ၾကက္သြန္နီတစ္ဥကို ေလးစိတ္စိပ္၊ ဥနီေလးေတြလည္း လွီးထားပါတယ္။ အားလုံးအဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆို ဆီတည္ၿပီး နယ္ထားတ့ဲငါးေတြကို အရင္ေၾကာ္ပါတယ္။ ေၾကာ္ၿပီးတ့ဲအခါ ဆီစစ္ဇကာနဲ႔ခဏစစ္ထားတုန္း၊ အခုနက လွီးထားတ့ဲ ၾကက္သြန္နီေတြ ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ေနာက္.. ဥနီထည့္ပါတယ္။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။ ဥနီက်က္ေလာက္ၿပီဆိုရင္ ဆီစစ္ထားတ့ဲ ငါးေၾကာ္ေတြထည့္ပါၿပီ။ ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ထ္ အနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ငါးအရသာမႈန္႔အနည္းငယ္ စသျဖင့္ ျမည္းၾကည့္ၿပီး အရသာလိုသလိုထပ္ျဖည့္ပါတယ္။ အရသာေရာ ဟင္းအႏွစ္ေရာ အေနေတာ္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ခ်က္ရတာလြယ္ကူျမန္ဆန္သေလာက္ အရသာလည္း႐ွိ ကေလးေတြလည္း အရမ္းႀကိဳက္တ့ဲ ငါးခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ ရပါၿပီ။
ဟင္းႏုနယ္ရြက္ေၾကာ္ နဲ႔ ၾကက္စြပ္ 
ဟင္းႏုနယ္ရြက္က တကယ္ေတာ့ လူနဲ႔အရမ္းတည့္ပါတယ္။ သူက သံဓာတ္ေတြ အမ်ားႀကီးပါေတာ့ မိန္းကေလးေတြနဲ႔ဆို ပိုေတာင္စားသင့္ပါေသးတယ္။ သမီးေလးကိုလည္း သံဓာတ္ရေအာင္ ေကြၽးျဖစ္တယ္။ အရသာက ကေလးႀကိဳက္ မဟုတ္ေတာ့ သူ ႀကိဳက္မွႀကိဳက္ပ့ါမလား ထင္ထားေပမဲ့ သူက ဟင္းႏုနယ္ကို ေတာ္ေတာ္ႀကိဳက္ေနတာ ဝမ္းသာစရာပါပဲ။ ဟင္းႏုနယ္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ားနဲ႔ ေမႊးေနေအာင္ေၾကာ္ေကြၽးျဖစ္တယ္။ သဲတုန္ေလးက ဒီအရြယ္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴလည္း ႀကိဳက္တတ္ေနၿပီ။ စားတာပဲ။  သူ႔မွာ ေမြးလာထဲက ဒီေန႔ဒီအခ်ိန္အထိ ေလထိုးေလေအာင့္ တစ္ခါမွမျဖစ္ဖူးဘူး။  သူ႔ကိုယ္ဝန္နဲ႔တုန္းကလည္း ေလေဆးေတြ ဘာေတြေသာက္ခ့ဲတာမ႐ွိပါဘူး။ ေလစာေတြေ႐ွာင္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ စားခ့ဲတာပဲ႐ွိတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ သူလည္း ေလနာတာမျဖစ္ခ့ဲပါဘူး။
ၾကက္စြပ္ကေတာ့ သူ႔ကို ေန႔တိုင္းတိုက္ပါတယ္။ ျမန္မာၾကက္ေလးကို သူ႔ ေပါင္းအိုးေလးနဲ႔ ေန႔တိုင္းေပါင္းေပးျဖစ္တယ္။ ဟင္းရည္ ကို သူႀကိဳက္တတ္ေအာင္လို႔။ ျမန္မာၾကက္ရယ္၊ ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ သုံးေလးမႊာကို ဓားျပား႐ုိက္ထည့္၊ ဂ်င္းအနည္းငယ္၊ နႏြင္းအေရာင္ပါတယ္ဆို႐ုံေလးထည့္ၿပီး ဆားအနည္းငယ္ နဲ႔ အသားေတြထဲ အရသာဝင္ေအာင္နယ္ဖတ္ၿပီး၊ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္တည္တာပါပဲ။
ေန႔တိုင္း ထမင္းရယ္ ၾကက္စြပ္ရယ္ အသီးအရြက္တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးပါေအာင္ အျမဲေကြၽးျဖစ္တယ္။ ၾကက္စြပ္က လူမမာေတြကိုေတာင္ နာလန္ထတာ ျမန္ေစတယ္ေလ။ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေစတယ္၊ အေအးမိႏွာေစး ကာကြယ္တယ္။ ဒီေတာ့ ၾကက္စြပ္ကို ေန႔တိုင္းလုပ္ေပးျဖစ္ပါတယ္။ သူကလည္း အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ဟင္းရည္ထဲကို ငုံးဥတို႔ ငါးဖယ္လုံးတို႔ အဲလိုေလးေတြ ထည့္ေပးပါတယ္။
ဒါေလးေတြကေတာ့ သမီးေလးကို ေန႔စဥ္ေကြၽးျဖစ္ေနတ့ဲ အစားအေသာက္ေတြထဲက တစ္ခ်ဳိ႕ေပ့ါေနာ္။