ေမႊးစပ္ခ်ဳိခ်ဳိ အရသာပို

ဒီတစ္လေတာ့ ေမႊးေသာ၊ စပ္ေသာ၊ ခ်ဳိေသာ ကိုရီးယားအသားကင္နဲ႔ ကိုရီးယား အစားအေသာက္မ်ားရွိရာ Bamboo Grove Korean BBQ သို႔ Eating in style ေလး ေျခဆန္႔ခဲ့ပါၿပီ။

အကင္အခ်ဳိ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္သား (ဂုတ္သား၊ သံုးထပ္သား၊ ေပါင္သား)
ၾကက္သား
အမဲသား
ယိုးဒယားငံျပာရည္ အျပစ္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ အက်ဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
မုန္လာဥနီ
Coke

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္အဆင့္
အသားေတြကို ပါးႏိုင္သမွ်ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္ လာဥနီ၊ coke တို႔ကို အႏွစ္ျဖစ္ေအာင္ Blender နဲ႔ ႀကိတ္ထားပါ။
ႀကိတ္ထားေသာအႏွစ္ နဲ႔ အသားလႊာေတြကို ေရာစိမ္ထားပါ။
အကင္အရသာပိုေကာင္းလိုလွ်င္ တစ္ရက္တိတိ ႏွပ္ထားပါ။

အကင္အစပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္သား (ဂုတ္သား၊ သံုးထပ္သား၊ ေပါင္သား)
ၾကက္သား
အမဲသား
ကိုရီးယား ျငဳပ္သီးမႈန္႔
ယိုးဒယားငံျပာရည္ အျပစ္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ အက်ဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
မုန္လာဥနီ

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္အဆင့္
အသားေတြကို ပါးႏိုင္သမွ်ပါးပါးလွီးထားပါ။
ျငဳပ္သီးမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီတို႔ကို အႏွစ္ျဖစ္ေအာင္ Blender နဲ႔ ႀကိတ္ထားပါ။
ႀကိတ္ထားေသာအႏွစ္ နဲ႔ အသားလႊာေတြ ကို တစ္လႊာခ်င္းစီသုတ္ေပးပါ။
အကင္အရသာပိုေကာင္းလိုလွ်င္ တစ္ရက္တိတိ ႏွပ္ထားပါ။

RA-MEN ေခါက္ဆြဲျပဳတ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ကိုရီးယား ေခါက္ဆြဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ကိုရီးယား ျငဳပ္သီးမႈန္႔
ျငဳပ္သီးစိမ္း
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအသား
ပုစြန္
ကင္မ္ခ်ီ

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ျငဳပ္သီးမႈန္႔ ၊ ျငဳပ္သီးစိမ္း နဲ႔ အသားကို အရင္ဆံုး ဆီသတ္ပါ။
ဆီသတ္ၿပီး အနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ေရထည့္ပါ။
ေရဆူလာလွ်င္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထည့္ပါ။
ေလးမိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ ကင္မ္ခ်ီနဲ႔ ပုစြန္ ထည့္ၿပီး မိနစ္၀က္ခန္႔ ထပ္တည္ထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ကင္မ္ခ်ီနံ႔ေမႊးေသာ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

ေက်ာက္အိုးပူ ထမင္းသုတ္
ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ထမင္း
မုန္လာဥနီ
မႈိအမည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္
သေဘာၤသီး
ပဲပင္ေပါက္
ကိုရီးယားေဆာ့စ္
ႏွမ္းဆီ
ႏွမ္း
ၾကက္ဥ
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအသား

ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္အဆင့္
မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အသားတစ္မ်ဳိးမ်ဳိးကို အတံုးေသးေသးတံုးၿပီး ဆီပူပူမွာ က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ထားပါ။
ေက်ာက္အိုးထဲကို ႏွမ္းဆီထည့္ပါ။
ထမင္းကိုအလယ္မွာ ထည့္၊ အသားထည့္၊ ႏွစ္သက္ရာ အသီးအရြက္ေတြကို ပါးပါးလွီးထည့္၊ ၾကက္ဥ ေဖာက္ထည့္၊ ႏွမ္းျဖဴးၿပီး ေက်ာက္အိုးကို အပူေပးပါ။
ေက်ာက္အိုးေတာ္ေတာ္ပူလာၿပီး ဖ်စ္ဖ်စ္ ျမည္လာလွ်င္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။