တစ္မ်ဳိးဆန္းတဲ့ ျမန္မာ့အစားအစာ

ဇူလိုင္လထဲမွာေတာ့ Eating in Style က႑ေလးဟာ ျမန္မာ့႐ိုးရာ အစားအစာမ်ားကို တစ္မ်ဳိးဆန္းသစ္ထားတဲ့ စားေသာက္ဖြယ္ရာမ်ားရွိရာ Vestige Restaurant ဘက္ကို ေျခဦးလွည့္ ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ 

ဟင္းႏုနယ္ရြက္မီးဖုတ္ ႏွင့္ ခ်ိစ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဟင္းႏုနယ္ရြက္    - ၂၀၀ ဂရမ္
ဆား                 - ၅ ဂရမ္
ျငဳပ္ေကာင္း         - ၃ ဂရမ္
Mozzrella ခ်ိစ္     - ၅၀ ဂရမ္
Permisan ခ်ိစ္     - ၅ ဂရမ္
ဟင္းခ်က္ဆီ       - ၄၀ ဂရမ္
ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂၀ ဂရမ္

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ဟင္းႏုနယ္ကို အရြက္ေတြခ်ည္းေႁခြၿပီး ေရ စင္စင္ေဆးထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴႏုပ္ႏုုပ္စင္းကို ဆီပူထိုးပါ။ ႏြမ္းလာလွ်င္ ဟင္းႏုနယ္ရြက္၊ ဆား နဲ႔ ျငဳပ္ေကာင္း ထည့္ပါ။
၃။ ဆီပူထိုးထားေသာ ဟင္းႏုနယ္ရြက္မ်ားကို ပုဂံတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ခ်ိစ္ႏွစ္မ်ဳိးကို အေပၚမွ ျဖဴးပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ Oven တြင္ ခ်ိစ္မ်ား ေရႊညိဳေရာင္ သမ္းလာသည္အထိ Bake လုပ္ပါ။
၅။ ခ်ိစ္မ်ား ေရႊညိဳေရာင္သမ္းလာလွ်င္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Vestige ေရွာက္သီးသုပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အသားႏႊင္ထားေသာေရွာက္သီး - ၅၀ ဂရမ္
ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ျငဳပ္သီးမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း        - ၁ ဇြန္း
ပဲမႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း
ျငဳပ္သီးဆီသပ္ စားပြဲတင္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ပုဇြန္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
ငွက္ေပ်ာရြက္(အလွဆင္ရန္)
 
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို သမေအာင္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ပါ။
၂။ အရသာ ျမည္းၾကည့္ၿပီး စားသံုးရန္ ငွက္ေပ်ာရြက္ေအာက္ခံ၍ ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ၾကက္သားလက္ဖက္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ရင္ဗံုသား - ၁၅၀ ဂရမ္
လက္ဖက္ - ၈၅ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ဂရမ္
ဂ်င္း - ၃ ဂရမ္
ဟင္းခ်က္ဆီ - ၄၀ ဂရမ္
သံပရာသီး - ၁ ဂရမ္
ျငဳပ္သီးစိမ္း - ၂၀ ဂရမ္
 
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ၾကက္ရင္ဗံုသားကို ခပ္ပါးပါးလွီး၍ ဆား၊ နႏြင္းျဖင့္ ႏွပ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ နႏြင္းႏွင့္ ႀကိတ္ထားေသာ ျငဳပ္သီးစိမ္းမ်ားကို ဆီပူထိုးပါ။
၃။ အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ လက္ဖက္ကို ထည့္ၿပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ခဏထားပါ။
၄။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သားႏွပ္ထားသည္ကို ထည့္၊ ေရထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။
၅။ ေရခမ္းၿပီး က်က္လွ်င္ သံပရာကြင္းျဖင့္ အလွဆင္ၿပီး သံုးေဆာင္ရန္ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ပင္လယ္စာစြန္တန္ ဟင္းခ်ဳိ
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္တုပ္ - ၃ ေကာင္
စြန္တန္ေျခာက္ - ၃၀ ဂရမ္
ျပည္ႀကီးငါး - ၂၀ ဂရမ္
ဂ်င္း - ၅ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - ၁၀ ဂရမ္
မုန္လာဥနီ - ၂၀ ဂရမ္
ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္ရည္) စားပြဲတင္ဇြန္း  - ၂ ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း
သံပရာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း
ဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္ - ၃၀၀ မီလီ လီတာ
 
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္၊ စြန္တန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ မုန္လာဥနီ ႏွင့္ ပင္လယ္စာမ်ားကို ဆူေအာင္ အရင္တည္ပါ။
၂။ ဆူခ်ိန္အတန္ငယ္ၾကာလွ်င္ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ဆား ႏွင့္ သံပရာရည္ ထည့္ၿပီး အရသာျမည္းပါ။
၃။  အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္လွ်င္ ပြဲျပင္ေပးႏုိင္ပါၿပီ။