ျမန္မာအရသာ ျမန္မာ့ဟင္းလ်ာ


ငါးရံဒန္သလြန္ဟင္း
ငါးရံ၊ ဒန္႔သလြန္သီး၊ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ရွမ္းနံနံ တို႔ပါ၀င္ပါတယ္။
ျမန္မာစတိုင္လ္ ျမန္မာအရသာ အရည္ေသာက္ဟင္းလ်ာျဖစ္ပါတယ္။ ေပါ့ေပါ့ပါးပါးနဲ႔ အရသာေပါ့ေပါ့ ေႏြရာသီဟင္းလ်ာပံုစံပါ။

ျမစ္ပုစြန္ဆီျပန္
ျမစ္ပုစြန္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆီ အနည္းငယ္တို႔ ပါ၀င္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္တို႔န႔ဲ အႏွစ္ျပဳလုပ္ၿပီး ေရလည္ဆီလယ္ ျမန္မာခ်က္နည္းအတိုင္း ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ႔ဟင္းပြဲပါ။

ၾကက္ကာလသားဘူးသီးခ်က္
ၾကက္သား၊ ဘူးသီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္တို႔ ပါ၀င္ပါတယ္။
ၾကက္သားသပ္သပ္ ဘူးသီးသပ္သပ္ ခ်က္ျပဴတ္ထားၿပီး စားခါနီးမွ ေရာစပ္စားတဲ့ ဟင္းလ်ာမ်ဳိးပါ။ အေရေသာက္ပံုစံ ခပ္ေပါ့ေပါ့ေလး ခ်က္ျပဳတ္ထားတာျဖစ္လို႔ ငပိေထာင္း၊ သရက္ခ်ဥ္သုတ္တို႔နဲ႔ တြဲစပ္စားရင္ လိုက္ဖက္တဲ့ အညာေဒသ ျမန္မာ့အႀကိဳက္ဟင္းလ်ာျဖစ္ပါတယ္။

ၾကက္သားမွ်စ္ေျခာက္ 
အညာေဒသမွမွ်စ္ေျခာက္နဲ႔ ၾကက္သားကိုေပါင္းစပ္ခ်က္ျပဳတ္ထားတာပါ။ ၾကက္သားနဲ႔ မွ်စ္ေျခာက္ကို သီးျခားစီ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီးမွ ေရာစပ္တာပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ ဂ်င္းအနည္းငယ္လည္းပါ၀င္ပါတယ္။

ၾကက္သားကလ်ာခ်က္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ေဒါင္းလန္းႀကီးမဆလာ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းအနည္းငယ္တို႔ ပါ၀င္ပါတယ္။
အနံထူးျခားတဲ့ ဟင္းပြဲမ်ဳိးပါ။ ၾကက္သားကို ပံုမွန္ခ်က္ေနၾကပံုစံမ်ဳိးထဲမွာ အထူးျပဳလုပ္ထားတဲ့ မဆလာကို ထည့္ခ်က္ထားတဲ့အတြက္ အနံေရာအရသာပါျပည့္စံုတဲ့ ဟင္းပြဲျဖစ္ပါတယ္။ အျမင္အရ အစပ္ကဲတယ္ထင္ရေပမယ့္ ကေလးေတြပါ စားႏိုင္တဲ့ အရသာမ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။

ငါးဖယ္အစိမ္းခ်က္
လတ္ဆတ္တဲ့ ငါးအရသာရဖို႔ ငါးဖယ္ကိုနာနာေပါက္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္နဲ႔ ဆီသတ္ခ်က္ထားတဲ့ ျမန္မာတို႔ရဲ႕ ဟင္းလ်ာပါ။ 

Model - Moe Htet Thu Ya ၊ Ye Yint ၊ Snow Pwint Phyu ၊ Nang Su Myat Thinzar ၊ May Thiri Zaw
Makeup Artist - Wai Yan (Mandalay)
Dress Maker - San Win Aung (Mandalay)
Jewellery - Sann Myittar (Mandalay)
Foods - Daung Lann Gyi
Venue - Mandalay Royal Palace
Photographer - Zaw Minn Latt
Arranged by DECENT Entertainment (Mandalay)